Wednesday, December 16, 2009

Lietuviškieji Nike Dunk

Naršiau po internetą ir nusprendžiau apsilankyti atsinaujinusiame Partyzanų puslapyje. Puslapis tikrai idomus savo paprastumu, bet postas ne apie jį, o apie tai, ką jo pagalba radau ir kas dar kartą privertė susimąstyti apie vartotojo nuomonės svarbą šiuolaikiniame versle.

Niekam ne paslaptis, kad viskas keičiasi ir tai, kas lėmė vakarykštę sėkmę, šiandien gali nebesuveikti. Prieš dvidešimt metų mes galėjom rinktis iš ribotos pasiūlos, o šiandien gamintojai mus, vartotojus, kviečia aktyviai dalyvauti produktų kurime.

Nike kompanija visada siekė būti savo srities lydere ir inovatore, tad ir jos santykiuose su vartotojais aptinkama daug projektų paremtų įsiklausymu į vartotojų nuomonę ir jų pačių itraukimu į produkto kūrimo procesą. Vienas stambiausių Nike projektų yra NikeID studija - virtualioje erdvėje arba Nike Town parduotuvėse įrengtos dirbtuvės, leidžiančios žmogui pačiam kurti pasirinkto rūbo ar batelių modelio dizainą. Taip pat neseniai rašiau apie specializuotą Nike futbolo prekių parduotuvę, kurioje galima ne tik kurti dizainą, bet ir pačiam iš gausaus medžiagų bei technologijų asortimento susikonstruoti poreikius atitinkančius futbolo batelius.

Na ir galiausiai prieiname prie projekto, tapusio šio pranešimo atsiradimo priežastimi. Nors oficialiai skelbiama, kad populiariausių Nike batelių modelių template'us sukūrė autorius pasivadinęs PIG slapyvardžiu, bet kažkodėl itariu, kad tai Nike iniciatyva. Projekto esmė paprasta - virtualioje erdvėje paskleisti Nike batelių šablonus ir taip paskatinti jų dizaino kūrimą. Google pagalba radau nemažai įdomių, grafikos dizainerių ir paprastų internautų sukurtų batelių pavyzdžių, tad galima manyti, kad projektas pasiteisino.

Lietuvaičiai prie šios akcijos prisidėjo gan kukliai arba tiesiog man nepavyko rasti daugiau lietuviškų Nike batelių dizaino pavyzdžių.

Grafikos dizainerio slapyvardžiu NeMo sukurtas Nike Dunk High batelių dizainas:


Grafikos dizainerio slapyvardžiu Guz variantas:


Ir galiausiai Džiugo Valančiausko, dizainerio, pas kurį mane nuvedė Partyzanų puslapio draugų skiltis, variantai:



Tikrai labai įdomūs ir parduotuvių lentynų verti sprendimai!
Turi savo variantą? Siųsk jį el. p. nikeloversblog@gmail.com! Neturi, bet norėtum sukurti? Populiariausių Nike batelių šablonų ieškok čia!